top of page
  • unwiderlegbarefakt

WEF tüm dünya hükümetlerinin nakit parayı acilen kaldırmasını talep etti

Güncelleme tarihi: 3 Eki 2023


Dünya Ekonomik Forumu batılı ülkeleri "acilen" nakit para yasağı getirmeye ve Çin örneğindeki gibi bir sosyal kredi puanı sistemini başlatmaya çağırdı. Bu çağrı, kamuoyunun küreselcilik ajandasına karşı artan ve yaygın bir şüphe duyması nedeniyle yapıldı.

WEF, bu hafta düzenlenen Yaz Davos etkinliğinde devlet başkanları ve hükümetleri dijital merkez bankası para birimlerinin (CBDC) uygulanmasını hızlandırmaya çağırdı.


CBDC'ler, iddia edildiğine göre etkili, güvenli ve erişilebilir bir para sistemi oluşturmak için ulusal para birimlerinin dijital versiyonlarıdır. Ancak gerçekte dijital para birimi, insanların finansal kontrolünü tamamen merkez bankalarına ve hükümetlere teslim edecektir.

Infowars.com haberine göre: Bu hafta düzenlenen etkinlikle aynı zamanda yayımlanan bir raporda, WEF CBDC'lerin uygulanmasının ana motivasyonlarından biri olarak "nakitsiz toplumların teşvik edilmesini" belirtti. Raporda, "Nakit tüketiminin azaltılmasına, dijital ödemelerin teşvik edilmesine ve finansal okuryazarlığın artırılmasına odaklanarak ekonomik büyümeyi ilerletmek ve verimliliği artırmak için çalışıyoruz, aynı zamanda veri gizliliği konularını da dikkate alıyoruz" denildi.

Ancak, "veri gizliliği konularının nasıl dengeye oturtulacağı" tam olarak belirtilmemiştir.

Bu haftaki konferans, fiziksel paranın bir kalıntı olduğu çıplak gerçeğine dikkat çekti, Cornell Üniversitesi'nden Profesör Eswar Prasad'ın konuşmasında vurgulandığı gibi.

Prasad, CBDC'lerin ikili doğasını dinleyicilere açıkladı. Potansiyel faydalarına hayret ettiği halde, olası tehlikeler konusunda da uyarıda bulundu. Prasad'a göre, CBDC'lerin etkileyici yönlerinden biri, programlanabilir olmalarıdır. Hükümetler, bu dijital para birimlerini süresi dolma özelliğiyle donatarak ve nasıl kullanılabileceğini veya kullanılamayacağını belirleyerek bu özellikleri kullanabilirler.

Sansürsüz Telegram Kanalıma abone olunuz: https://t.me/aydinlanmaplatformu


98 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page